Re: § na dítě-pomóóóc
kdy Vám skončí ošetřovné, to určí lékař - vystaví ukončení ošetřovného, které předáte v zaměstnání a ti ho předají k proplacení na OSSZ (musíte ale vyplnit 2. stranu tiskopisů)
placených je max. 9 KD, pokud potřeba ošetřování trvá, pokud je vystaveno na delší dobu, tak zbývající dny jsou omluvené (neplacené - nesráží se ale zdrav. poj.)
Re: § na dítě-pomóóóc
protože se jedná o ošetřovné na přelomu měsíců, měla byste doložit i potvrzení o trvání potřeby ošetřování (vydá na požádání lékař - musíte také vyplnit 2. str. tohoto tiskopisu a předat bez zbytečných průtahů zam-teli)
pokud budete chtět vyplatit ošetřovné v hotovosti, tak počítejte, že bude odečteno poštovné, pokud uvedete účet v ČR, na který má být vyplaceno, tak se nic nesráží
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
26. 2. 2009 8:52
Dobrý den,jak je to teď s § na dítě? Mám 10 letou dceru a mám § na 9 dnů?
1.§ mi byl vystaven 25.02.2009 na 9 dnů? Kdy mi končí? Počítají se do těch 9 dnů i So a Ne?
2.Hradí OSSZ i So+Ne?