§ na dítě-pomóóóc

• (neregistrovaný)

26. 2. 2009 8:52

Dobrý den,jak je to teď s § na dítě? Mám 10 letou dceru a mám § na 9 dnů?
    1.§ mi byl vystaven 25.02.2009 na 9 dnů? Kdy mi končí? Počítají se do těch 9 dnů i So a Ne?
    2.Hradí OSSZ i So+Ne?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2009 8:56

j (neregistrovaný)

Re: § na dítě-pomóóóc
      § se v podstatě nezměnil, jen ho i u bývalých velkých organizací vyplácí OSSZ. Jediná změna je, že se musí jít k lékaři ukončit (tak jako neschopenka). 9 kalendářních dnů zůstává

• 27. 2. 2009 7:53

xy5

kdy Vám skončí ošetřovné, to určí lékař - vystaví ukončení ošetřovného, které předáte v zaměstnání a ti ho předají k proplacení na OSSZ (musíte ale vyplnit 2. stranu tiskopisů)
      placených je max. 9 KD, pokud potřeba ošetřování trvá, pokud je vystaveno na delší dobu, tak zbývající dny jsou omluvené (neplacené - nesráží se ale zdrav. poj.)

• 27. 2. 2009 7:56

xy5

protože se jedná o ošetřovné na přelomu měsíců, měla byste doložit i potvrzení o trvání potřeby ošetřování (vydá na požádání lékař - musíte také vyplnit 2. str. tohoto tiskopisu a předat bez zbytečných průtahů zam-teli)
      pokud budete chtět vyplatit ošetřovné v hotovosti, tak počítejte, že bude odečteno poštovné, pokud uvedete účet v ČR, na který má být vyplaceno, tak se nic nesráží

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).