Pojištění vozidla

• (neregistrovaný)

26. 2. 2009 9:20

Dobrý den,
    poradíte mi, prosím,
    kam mám dát pojištění, do služeb 518??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2009 10:05

xb (neregistrovaný)

Re: Pojištění vozidla
      568 (souvztažnosti od Anagu), správně je 548 zde je citace vyhlášky. Jak účtujete je celkem jedno, jen vykazovat musíte správně a to ve výsledovce na H. a ne K.
      § 28 Ostatní provozní náklady
      Položka "H. Ostatní provozní náklady" obsahuje zejména poskytnuté dary, smluvní pokuty a úroky z prodlení, ostatní pokuty a penále, odpis pohledávek, pojistné vztahující se k provozní činnosti, inventarizační rozdíly a škody v provozní oblasti. Škodou se v tomto případě rozumí fyzické znehodnocení, to je neodstranitelné poškození nebo zničení, dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku a zásob, a to z objektivních i subjektivních příčin. Dále obsahuje spotřebu preferenčních limitů, které nelze odpisovat podle času nebo výkonů, a spotřebu povolenek na emise a jejich číselné označení v rejstříku obchodování s povolenkami13c). Spotřeba povolenek je vykázána bez ohledu na jejich následné vyřazení13b).
      § 30 Náklady z finančního majetku
      Položka "K. Náklady z finančního majetku" obsahuje například u dluhopisů s pevnou úrokovou sazbou držených do splatnosti rozdíl mezi pořizovací cenou bez kuponu a jmenovitou hodnotou ve věcné a časové souvislosti.

• 26. 2. 2009 10:17

ilča (neregistrovaný)

Re: Pojištění vozidla
      Děkuji všem!!!,už jsem to dala na 548

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).