Re: Vystavení faktury za službu pozdě
Já bych úplně jednoduše dovystavila fakturu v roce 2008, v ní odečetla tu zálohu a máte O na DPH a dostanete službu do výnosu.
Nebo druhá varianta tak jak popisujete vystavit fa v roce 2009 s tím, že DZP je 28.2.2009 doúčtovat tak službu až do února a odvést dph (opět odečíst zaplacenou zálohu)
Pak bych ale poměrnou část výnosu dala do roku 2008 přes interní doklad a účet 38.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 2. 2009 10:07
Dobrý den,
prosím zkušené kolegy o radu, jak postupovat v tomto případě. V účetnictví vystavena zálohová fa na provoz www stránek na období 1.12.07-30.11.08. Zákazník (fyz.osoba)zálohu zaplatil v 7/08- vystaven DD na přij.platbu a odvedeno DPH. V 11/08 však nebyla vystavena fa na službu(prostě jsem zapomněla a zjistila to při dokladové inventuře). Co teď s tím ? Mohu vystavit fakturu na službu s textem - na období 1.12.07-28.2.09 (vedení souhlasí), zahrnou do roku 2009 nebo musím službu dát do výnosů roku 2008 přes úč.385 a podávat dodatečné přiznání k DPH za 11/08 i když se výsledná částka nezmění ? Jedná se o malou částku,ale pro mě nyní velký problém. Děkuji všem za odpovědi a přeji příjemný den.