Re: 381-daňové náklady na akontaci do r
Pokud jste měla dobře rozepsáno na počet let na účtě 381 by k datu ukončení leasingu měla být nula.
Co se týká krádeže atp, zbývsající akontaci dát do daňových nákladů celou, obdržíte náhradu od leasingovky (pojištěno).
Re: 381-daňové náklady na akontaci do r
Nevšimla jsem si, že leasing by vám končil v roce 2011, tak že moje odpověď výše se Vás netýká.
Pokud jste ovšem odkoupili vůz před ukončením leasingu, pak veškeré platby spojené s leasingovou smlouvou jsou i zpětně daňově neuznatelné. Pokud Vám na účtu 381 v tu dobu zůstala část akontace pak bych ji přeúčtovala na pořízení automobilu a zvýšila tak kupní cenu-pokud nedošlo mezi Vámi a leasingovou spol. k nějakému vyrovnání nebo použití této akontace přímo na nákup vozu. Bylo by potřeba vidět veškerou dokumentaci ohledně této transakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
26. 2. 2009 10:21
Co v účetnictví se zůstatkem na ú.381-Dańové náklady na zaplacenou akontaci leasingu,mám je rozepsané na celou dobu leasingu,v r.2008 jsme auto od leasingovky odkoupili,co se zbytkem na ú.381? prosím,poraďte,nevím,co s tím....