381-daňové náklady na akontaci do r 2011

• (neregistrovaný)

26. 2. 2009 10:21

Co v účetnictví se zůstatkem na ú.381-Dańové náklady na zaplacenou akontaci leasingu,mám je rozepsané na celou dobu leasingu,v r.2008 jsme auto od leasingovky odkoupili,co se zbytkem na ú.381? prosím,poraďte,nevím,co s tím....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2009 10:24

Eva.J. (neregistrovaný)

Re: 381-daňové náklady na akontaci do r
      Jistá si nejsem, ale co zahrnout do ceny při odpisování vozidla? Určitě se někdo ještě vyjádří

• 26. 2. 2009 10:47

merci (neregistrovaný)

a co při krádeži auta,leasingovka to uzavře ,ale co s tím rozpisem akontace?

• 26. 2. 2009 12:27

dab (neregistrovaný)

Pokud jste měla dobře rozepsáno na počet let na účtě 381 by k datu ukončení leasingu měla být nula.

Co se týká krádeže atp, zbývsající akontaci dát do daňových nákladů celou, obdržíte náhradu od leasingovky (pojištěno).

• 26. 2. 2009 12:33

dab (neregistrovaný)

Nevšimla jsem si, že leasing by vám končil v roce 2011, tak že moje odpověď výše se Vás netýká.
      Pokud jste ovšem odkoupili vůz před ukončením leasingu, pak veškeré platby spojené s leasingovou smlouvou jsou i zpětně daňově neuznatelné. Pokud Vám na účtu 381 v tu dobu zůstala část akontace pak bych ji přeúčtovala na pořízení automobilu a zvýšila tak kupní cenu-pokud nedošlo mezi Vámi a leasingovou spol. k nějakému vyrovnání nebo použití této akontace přímo na nákup vozu. Bylo by potřeba vidět veškerou dokumentaci ohledně této transakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).