Re: zařazení do drobného majetku
Opravdu záleží na účetním předpisu. Důležité je jak často a v jakém množstí majetek nakupujete. Na školeních doporučují majetek nad určitou hranici odpisovat. Mrkněte na tyto stránky (směrnice č.2), jsouu sice "staré, ale můžete si udělat obrázek a upravit dle sebe.
Re: zařazení do drobného majetku
Slyšela jsem, že je dobré zařazovat třeba i drobnější věci pod 3000,- Kč. Pokud pak chci uplatňovat třeba opravy jako daňový výdaj.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
26. 2. 2009 11:41
Můžete mi někdo poradit, jak správně evidovat drobný majetek? Myslela jsem , že všechno nad 3.000,- Kč/ do 40000,- Kč/ bych měla evidovat jako drobný majetek, ostatní rovnou do provozní režie. Někdy se jako drobný majetek však evidují i předměty s nižší pořizovací cenou. Jaká jsou pravidla. Je to na mém zvážení? Mám např. kalkulačku za 2000,Kč evidovat jako DM? Mám v tom zmatek, co evidovat a co ne.