Re: Vyplnění Výkazu zisků a ztrát
Ale ano, je to tak, než začnete vyplňovat Výkaz zisků a ztrát jako přílohu k daňovému přiznání, musíte zaúčtovat daň z příjmu. Ta vám sníží hospodářský výsledek a v důsledku toho jste ve ztátě, a proto máte HV před zdaněním 5 000 a po zdanění - 3000.
Bacha-bacha - jste ve ztrátě a dalších 7 let si můžete odpočítávát tuto ztrátu z daní, ale také se prodlužuje lhůta, kdy může finanční úřad přijít na kontrolu. Jestli máte takovou malou ztrátu, tak raději dejte do výdajů něco (třeba neuhrazený závazek), abyste byla v plusu a měla za tři roky od berňáku pokoj.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
26. 2. 2009 11:46
Dobrý den, prosím o radu, nemám se na koho jiného obrátit.
Firma má zisk 5 000, dle daňového přiznání vyšla daň 8 000 (musela jsem ZD navýšit o nedaňové náklady).
Vyplňuji VZZ ve zjednodušeném rozsahu. Do ř. 33 Daň z příjmů za BČ zapíšu 8 000. Do ř. 40 Výsledek hospodaření za účetní období zapíšu -3000, do ř. 41 VH před zdaněním zapíšu 5 000.
Může být tahkle zapsané? Když porovnám řádek č. 34 VH za BČ
-3000 a daň z příjmů za BČ ř. 33 8000, přijde mi to divné. Mám to i tak správně? Prosím, poraďte, díky.