Vyplnění Výkazu zisků a ztrát

• (neregistrovaný)

26. 2. 2009 11:46

Dobrý den, prosím o radu, nemám se na koho jiného obrátit.
    Firma má zisk 5 000, dle daňového přiznání vyšla daň 8 000 (musela jsem ZD navýšit o nedaňové náklady).
    Vyplňuji VZZ ve zjednodušeném rozsahu. Do ř. 33 Daň z příjmů za BČ zapíšu 8 000. Do ř. 40 Výsledek hospodaření za účetní období zapíšu -3000, do ř. 41 VH před zdaněním zapíšu 5 000.
    Může být tahkle zapsané? Když porovnám řádek č. 34 VH za BČ
    -3000 a daň z příjmů za BČ ř. 33 8000, přijde mi to divné. Mám to i tak správně? Prosím, poraďte, díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2009 12:53

bezu (neregistrovaný)

Re: Vyplnění Výkazu zisků a ztrát
      Chtěla bych vám poradit, ale čísla řádků - nevím - vy jste společnost, která dělá závěrku ve zkráceném rozsahu?

• 26. 2. 2009 13:19

bezradná (neregistrovaný)

Ano, vyplňuju ve zjednodušeném rozsahu. Prosím o radu, díky.

• 26. 2. 2009 14:19

bezu (neregistrovaný)

Ale ano, je to tak, než začnete vyplňovat Výkaz zisků a ztrát jako přílohu k daňovému přiznání, musíte zaúčtovat daň z příjmu. Ta vám sníží hospodářský výsledek a v důsledku toho jste ve ztátě, a proto máte HV před zdaněním 5 000 a po zdanění - 3000.
      Bacha-bacha - jste ve ztrátě a dalších 7 let si můžete odpočítávát tuto ztrátu z daní, ale také se prodlužuje lhůta, kdy může finanční úřad přijít na kontrolu. Jestli máte takovou malou ztrátu, tak raději dejte do výdajů něco (třeba neuhrazený závazek), abyste byla v plusu a měla za tři roky od berňáku pokoj.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).