Vedení pokladny v menší organizaci

• (neregistrovaný)

26. 2. 2009 13:07

Dobrý den, prosím o názor na vedení pokladny - je možné mít třeba na paragonu z druhé strany razítko předkontace, vypsáno MD/D a částka, nad razítkem číslo VPD a pod razítkem datum a podpis zaúčtování i schválení = jedna osoba. K tomu vytisknu pokladní knihu a založím do šanonu.
    Nebo musím vypisovat příjmové a výdajové doklady ručně a k tomu připnout paragon?
    Některé faktury, které mám v závazcích, mají uvedeno - hotově a žádný doklad příjmový od dodavatele. Stačí pouze zápis v pokladní knize s odkazem na závazky nebo je mám jradši dát do pokladny a faktury v hotovosti nemít v závazcích?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2009 14:23

P. (neregistrovaný)

Re: Vedení pokladny v menší organizaci
      Dobrý den, po zkušenosti s finančákem ke každému paragonu píšu příjmový nebo výdajový doklad. Tam je vše, co potřebuji. Předkontace, podpisy pokladníka, datum a podpis, kdo zaúčtoval. Je to sice puntíčkářské, ale poctivě to dělám.Pouze, mám-li více dokladů od jedné firmy, tak je sečtu a napíšu celkovou částku na jeden výdajový doklad. Ale doklady od vicero firem nemíchám a píšu každý zvlášť.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).