Re: Vedení pokladny v menší organizaci
Dobrý den, po zkušenosti s finančákem ke každému paragonu píšu příjmový nebo výdajový doklad. Tam je vše, co potřebuji. Předkontace, podpisy pokladníka, datum a podpis, kdo zaúčtoval. Je to sice puntíčkářské, ale poctivě to dělám.Pouze, mám-li více dokladů od jedné firmy, tak je sečtu a napíšu celkovou částku na jeden výdajový doklad. Ale doklady od vicero firem nemíchám a píšu každý zvlášť.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 2. 2009 13:07
Dobrý den, prosím o názor na vedení pokladny - je možné mít třeba na paragonu z druhé strany razítko předkontace, vypsáno MD/D a částka, nad razítkem číslo VPD a pod razítkem datum a podpis zaúčtování i schválení = jedna osoba. K tomu vytisknu pokladní knihu a založím do šanonu.
Nebo musím vypisovat příjmové a výdajové doklady ručně a k tomu připnout paragon?
Některé faktury, které mám v závazcích, mají uvedeno - hotově a žádný doklad příjmový od dodavatele. Stačí pouze zápis v pokladní knize s odkazem na závazky nebo je mám jradši dát do pokladny a faktury v hotovosti nemít v závazcích?