Re: roční zúčtování - náhrada škody
Dobrý den, taky mě zajímá o kterou kolonku jde? Jinak mám po přečtení příspěvkú o prac. úrazech celkem nejasno. Nemohl by to prosím někdo nějak shrnout. Které příjmy do kterých kolonek, které daně, co s čím se sčítá případně odečítá. Měla jsem taky v roce 2008 prac.úraz a mám povrzení příjmů od zaměstnavatele i od pojišťovny. Děkuji a omlouvám se, ale dělám přiznání poprvé a celkem v tom tápu.
Dobrý den, také jsem nevěděla jak na to s daň.př., ptala jsem se daň.poradce stručně vám napíši co jsem se dověděla:
přiznávám jen příjem a úraz, bez manžela a bez dětí, ty si musíte popřípadě přidat.
V příloze 2. 2(§10) na sloupci 1 napsat F do sl.2(příjmy)napsat hrubou ztrátu na výdělku(i se zálohovou daní- ta se píše jinam), do 207 úhrn všech příjmů ze sloupce 2. a do 209 ř.209-208, tak a do přiznání: do řádku31,32,34,36,36a,37,38,39 podle podkladů od zaměstnavatele a do 40.41,42 tu hrubou ztrátu z výdělku, v ř.42,45 sečíst podle instrukcí v řádku.do 54 vyjde 0. Na ř.55= ř.45-54. Na 56 zaokrouhlit. 5ádek 58,
pokračuji prý jen 200úhozů
5ádek 58, 60,64,70,71,72,73,74,75,77,,76,80,82,83 dle instrukcí v pokynech. Tak a tu daň srážku zálohovou(z ztráty na výdělku)přičteme přičteme k srážkám záloh na dani z příjmu od zaměstnavatele a napíšeme do ř.84. Na ř. 91 zase podle pokynů. Dozadu připsat počet příloh. Dobře se to počíta na www.finance-cz ve formuláře a hlavně stáhnout v EXCELU zpočítá to za vás a můžete tisknout i černobíle snad Vám pomůžu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2009 13:48
Dobrý den,
v roce 2008 jsem mě pracovní úraz a od Kooperativy jsem obdržel částku vyšší jak 5000,- kč což tedy znamená, že si musím dělat sám roční zúčtování. Chci se jen zeptat: postačí mi jako doklad pro FÚ vyrozumívací dopis poškozeného od Kooperativy kde je rozepsán základ daně a daň nebo mám po nich chtít něco jiného? a pak zda tento základ daně přičítám klasicky k příjmu ze zaměstnání nebo je to jiný příjem?
děkuji moc jsem začátečník