* do kdy mi zaměstnavatel udělá daně ?

• (neregistrovaný)

26. 2. 2009 15:11

jsem zaměstnanec a zaměstnavatel mi zatím
    nedal podepsat takový ten růžový papír, aby za mě udělal daně
    za loňský rok
    je to i za zaměstnance do konce března?
    a je to zaměstnavatele povinnost, nebo musím já za ním, aby to udělal?
    změnil jsem vloni místo, zaměstnavatel je v jiném městě
    teda já sedím pořád na stejné židli
    ale jak to dnes je, byl jsem ve státním a teď v soukromém, který to pro ten stát dělá a dřív jsem se o tohle nestaral :-))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2009 15:15

blb (neregistrovaný)

Re: * do kdy mi zaměstnavatel udělá daně
      Je to věc zaměstnance, pokud si nepožádá včas(do 15.2.) musí podat daňové přiznání sám. Všichni hold spoléhají, že za ně všechno vyřídí zaměstnavatel, u nás to samé, člověk je nahání, aby jim mohl vrátit peníze

• 26. 2. 2009 16:36

xy5

dřív jste se nestaral, nyní byste se starat měl
      pokud jste nezažádal o RZ, tak máte jedinou možnost - udělat si daň.př. na FÚ sám
      když jste nepodepsal daň.prohl., tak jste tedy ani nepodepsal, že žádáte o slevy na daních na letošní rok - takže budete daněn bez podepsaného daň.prohlášení
      ve vlastním zájmu se zeptejte na své mzdové účtárně, co jste zanedbal a co byste mohl napravit

• 26. 2. 2009 15:15

A. (neregistrovaný)

No už máte jedině takovou možnost, že si podáte sám daňové přiznání... Ono, musíte podepsat na nový rok, tedy 2009 růžové prohlášení, ale to za vámi měl zaměstnavatel s tím přijít... jinak nevím jak Vám zdanil leden... A pokud se jedná o vrácení daní tak to byl termín do 16.2. kdy Vy sám! jste měl jít požádat zaměstnavatele aby Vám to udělal....

• 26. 2. 2009 17:26

Jiřka1 (neregistrovaný)

Když zaměstnavatel za zaměstnancem chodí kvůli podepsání prohlášení, a to jak kvůli podpisu na rok, tak kvůli případné žádosti o zúčtování, je to jen jeho dobrá vůle. Zaměstnanec se musí starat sám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).