Re: Přehled OSVČ řádek 3 děkuji
Máte potvrzení od zaměstnavatele a z tohoto vyplníte 2. oddíl ř. 31,32 daňového formuláře. Pak dále uplatníte odečitatelné položky (od základu daně), zálohovou daň, odpočet od daně na poplatníka. Když si stáhnete formulář tady na netu, tak se vám to všechno spočítá. jen správně doplnit do patřičných řádků.
Re: Přehled OSVČ řádek 3 děkuji
JEdná se o maximální vyměřovací základ,který byl v roce 2008 1.034.880.-Kč.U OSVČ,které byly v roce 2008 též zaměstnancem a součet vyměřovacích základů ze zaměst. a sam.výděl.činnosti přesáhl tuto částku,bude se při vyúčtování pojistného za rok 2008 postupovat podle ust. §3a,odst.5zák.č.592/1992Sb.Znamená to,že se o přesahující částku sníží vyměřovací základ OSVČ,a je-li přesahující částka vyšší než vym.základ ze samost.výd.činnosti,sníží se o zbytek přesahující částky vyměřovací základ(y) ze zaměstnání.To znamená,že OSVČ,která dosáhla max.vym.základu v zaměstnání(ch), nebude hradit žádné pojistné jako OSVČ a případné zaplacené zálohy budou vráceny.
V roce 2009 je max.vym.základ 1.130.640.-Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2009 16:17
V roce 2008 jsem byl OSVČ vedlejší a zaměstnání bylo mým hlavním zdrojem příjmů. Do tohoto řádku č.3 mám zapsat úhrn příjmů z Potvrzení o zaměstnání ? Z podnikání nemám žádný příjem a v zaměstnání cca 250000,-.Nebo jaké potvrzení mám doložit ?
Děkuji za pomoc