Re: odstupné jak se vypočítá
Děkuji moc..
porovnala jsem si, jak mi počítač spočítá pro úřad práce apak jsem si vzala průměr za poslední kvartál.. tím průměr z aposlední kvartál mi odstupné vyšlo o 85,- Kč vyšší. Tak snad jsem pracovníka nepoškodila...
Je to ale nepříjemné, když člověk vyřizuje takové věci.. dnes mi prozápočtový list přijdou další lidi.... a já si připadám, jako bych je propustila já...:((
ještě jednou děkuji
B.
´
Přílohu k ZL nepíšu, neboť ÚP má svůj tiskopis, na který chce vše napsat znovu, tedy i průměrný čistý příjem, ze kterého bude počítaná příp. podpora - takže počkejte, až tito zam-ci přinesou tiskopisy z ÚP (třeba někdo ani na ÚP nepůjde)
odstupné - 3nás. průměrného hrubého výdělku (nesráží se SP, ZP, jen se daní společně se mzdou)
výdělek potvrzený na ÚP - tam chtějí znát průměrný čistý příjem
jak se co počítá, je uvedeno v Zák.práce (již citované §§ 352-361)
Děkuji moc,
ano, taky mi přinesla pracovnice formulář z úřadu práce, ale jedna pracovnice co odchází si vyloženě řekla, že chce potrvrzení ode mě pro úřad práce, myslím, že jí to nemohu odmítnout, dám jí to, a zřejmě přijde ještě jednou? uvidím.
Na tom mém potvrzení vyjíždí hruby měsíční příjem a i čistý měsíční příjem - tedy potvrzení, který je určen na úřad práce.
Moc se netěším až začnou chodit:(((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2009 6:55
Dobrý den, přemýšlím tady nad tím jak se počítá odstupné, z průměrného měsíčního výdělku.. tzn. že mohu vzít průměr, který mi na kvartál počítá počítač?
Nebo je to z částky, kterou píší zaměstnanci na potvrzení na Úřad práce?
Děkuji moc
B.