Úroky z úvěru-dům rodičů-prosím

• (neregistrovaný)

27. 2. 2009 7:29

Dotazuji se ještě jednou, zaměstnankyně uplatňuje úroky z úvěru na opravu bytu v domě rodičů, má zde trvalý pobyt. Rodiče jsou důchodci. Předloží výpis z listu vlastníků, smlouvy o úvěru. Muže vyúčtování udělat zaměstnavatel? Nebo musí na FÚ? A proč, když zaměstnavateli předloží všechny potřebné doklady? Nějak mi to není jasné. Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 2. 2009 15:23

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Úroky z úvěru-dům rodičů-prosím
      Můžete mu udělat RZ proč ne ?To bylo před dvěma lety, že kdo měl hypotéku musel si podat sám přiznání, teď už ne.Ale to není Váš případ,o hypotéce nepíšete, co Vám není jasné ?

• 2. 3. 2009 7:39

JD (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, jedná se o úvěr ze stavebního spoření. Znamená to tedy, že můžu udělat RZ? Nemusí na FÚ?

• 2. 3. 2009 12:49

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ano, můžete. Nebudou sice zřejmě vlastníky, ale mají na to nějakou nájemní smlouvu a trvale byt užívají.

• 2. 3. 2009 13:26

JD (neregistrovaný)

Ještě jednou díky, smlouvu sice nemají, ale mají souhlas od matky-majitelky domu-a byt trvale užívají. Šlo mi hlavně o to, zda nemusí podat přiznání na FÚ. Někde v diskusi jsem zhlédla, že nemůže RZ udělat účetní, když zaměstnanec uplatňuje úroky z úvěru.Dost mě to zmátlo.Ještě jednou díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).