Životní pojištění

• (neregistrovaný)

27. 2. 2009 9:57

můžete mi prosím poradit, zda mohu uplatnit v ročním účtování životní pojištění, které splňuje všechny potřebné podmínky, ale v pojistné smlouvě je ještě uzavřeno připojištění např. úrazové nebo pro případ vážných onemocnění - co musí být splěno u tohoto připojištění ? dočetla jsem se, že v té smlouvě musí být přesně rozlišeno, jakou částku pojistného platí pojistník na základní životní pojištění a jkou částku na jiné vedlejší druhy připojištění (na ně nelze daňovou výhodu uplatnit). To pak musím nějak přepočítávat, když mi zaměstnanec donese potvrzení a já mohu uplatnit jenom pojistnou částku ze smlouvy krát 12 měsíců a víc nemohu uplatnit? Už jsem z těch životek zoufalá. Nerada bych někomu křivdila, že neuplatním, ale naopak zase nechci udělat chybu, kdyby přišel na kontrolu finančák.moc děkuji všem za reakce

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 2. 2009 10:43

dk (neregistrovaný)

Re: životní pojištění
      Mám stejnou životní pojistku podle mě je již hodnota na potvrzení očesána o tu hodnotu, kterou si platim pro případ úrazu. Platím si 680 Kč měsičně a na potvrzení mám 6000 (tzn.500 měsíčně). Myslím, že to tak dělají všechny pojištovny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).