Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2009 9:57
můžete mi prosím poradit, zda mohu uplatnit v ročním účtování životní pojištění, které splňuje všechny potřebné podmínky, ale v pojistné smlouvě je ještě uzavřeno připojištění např. úrazové nebo pro případ vážných onemocnění - co musí být splěno u tohoto připojištění ? dočetla jsem se, že v té smlouvě musí být přesně rozlišeno, jakou částku pojistného platí pojistník na základní životní pojištění a jkou částku na jiné vedlejší druhy připojištění (na ně nelze daňovou výhodu uplatnit). To pak musím nějak přepočítávat, když mi zaměstnanec donese potvrzení a já mohu uplatnit jenom pojistnou částku ze smlouvy krát 12 měsíců a víc nemohu uplatnit? Už jsem z těch životek zoufalá. Nerada bych někomu křivdila, že neuplatním, ale naopak zase nechci udělat chybu, kdyby přišel na kontrolu finančák.moc děkuji všem za reakce