Re: potvrzení o zdan.příjmech - neúplné
Na potvrzení musí být sdaj, zda podepsal-nepodepsal. Zál.daň také někdy zůstává nula - ale jen v případě, že podepsal. A´T vrátí k doplnění předepsaných údajů - zúčtováno v měsích, základ daně.
Formulář č16 je správný, a v ruce to může být vyplněné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2009 14:02
Dobrý den,
jeden známý si nestihl zažádat o RZD a tak si vyžádal potvrzení o zd.příjmech, aby si provedl daň.přiznámí sám, protože si může uplatnit životní pojištění + úroky. Ale když jsem koukla na to potvrzení, tak podle mně není správně vyplněné....(není z programu - jen vyplněno ručně na vzoru č.16). Chybí, zda poplatník podepsal,či nepodepsa prohlášení a za jaké období a dále je pouze vyčíslen řádek 1 - úhrn příjmů a řádek č.6 - úhrn pojistného. Ale už není uvedena sražená zálohová daň. Mám mu to vrátit, aby si to nechal opravit??? Dotyčný je zaměstnán na HPP...a jiný příjem nemá...Děkuji Vám za odpovědi