Výpověď!

• (neregistrovaný)

28. 2. 2009 5:52

Mám dotaz.1.12.2008 jsem nastoupila do zaměstnání,koncem ledna jsem šla na operaci,teď 2.3.jsem měla nastoupit do práce,ale zaměstnavatel mi sdělil,že musel přijmout někoho jiného a se mnou tudíž nepočítá,at přijdu v pondělí(2.3)podepsat výpověď.Chci se zeptat,když si nechám prodloužit nebo vystavit novou neschopenku,musím podepsat výpověď?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 2. 2009 10:50

simča (neregistrovaný)

Re: výpověď!
      výpověď samozřejmě podepisovat nemusíte, záleží hlavně na tom, jak máte uzavřenu pracovní smlouvu, v případě, že si necháte prodloužit nebo vystavit novoui neschopenku, máte i s tou předchozí nárok na placení 365 dní a co pak? s

• 28. 2. 2009 11:32

Líba (neregistrovaný)

Vy jste neměla zkušební dobu? Pokud ano, měl s vámi zrušit pracovní poměr ve zkušební době. Výpověď samozřejmě podepisovat nemusíte, to je jednostranný akt, to vám klidně může poslat poštou.

• 28. 2. 2009 12:27

Jiřka1 (neregistrovaný)

Já se domnívám, že zaměstnavatel tím myslel zrušení ve zkušební době (vždyť víme, že zde někteří stále mluví o výpovědi a přitom jde o zrušení). Pokud Vám prac. poměr zruší ve zkušební době, tak není vyžadován Váš souhlas, prostě Vám ho zruší, i kdybyste nepodepsala (ten podpis tam chce zřejmě jen kvůli tomu, aby měl doklad, že jste zrušení převzala). Pokud budete v nemoci pokračovat, tak Vám bude placena až do uschopnění, i když už nebudete zaměstnancem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).