Re: Leasing
Zůstatek časově rozlišené 1. zvýšené splátky rozdělíte na zbývající počet měsíců od data změny leasingové smlouvy a daňově pak (zřejmě od října 2008) uplatníte daňově změněnou částku 1. zvýšené splátkly a splátky (pokud jsou rovnoměrné) stanovené v novém splátkovém kalendáři.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2009 11:16
Prosím, můžete mi poradit. Podnikatel koupil automobil dne 13.11.2003 a dal jej do užívání. Leasing sjednán na 60 měs, první spl. 70 tis Kč, a leasn.spl. 4373,35 Kč měs. V roce 2003-2007 jsem uplatnila do nákladů poměrné části. Automobil celkově 332401 Kč. Do roku 2007 jsem dala do nákladů celkově 277tis. přesně. V roce 2008 se rozhodl, že je to velká částka a poprosil leas.spol. o změnu. Od října mi začal platit leasing 2662,96 Kč a na 84 měsíců smlouvu. Prosím, můžete mi někdo poradit. Jsem z toho zmatená. Děkuji.