Re: zápočty faktur v cizí měně v DE
já jsem plátce DPH, takže používám denní kurz. můžete mi teda ještě poradit? mám použít k zaúčtování toho zápočtu vždy k poslednímu dni v měsíci stejný kurz pro všechny faktury uvedené na zápočtu - tržby i náklady budou tedy stejné? děkuji za trpělivost
Re: zápočty faktur v cizí měně v DE
Myslím, že použití kurzu nijak nesouvisí s plátcovstvím DPH.
My jsme také plátci a používáme pevný měsíční kurz.
Rozumím tomu správně, že nedostáváte peníze, ale "vybíráte" z jejich účtu formou nákupu pro svou osobní potřebu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2009 11:37
pracuji za ŽL pro rakouskou firmu. vystavuji jim faktury v EUR. nákupy provádím na jejich karty, takže od nich dostávám faktury s přefakturací nákladů. nedochází k proplácení faktur, ale jednou měsíčně vždy k poslednímu dni v měsíci k písemnému zápočtu. jaký kurz použít? na oboje (závazky i pohledávky) vždy použít kurz k poslednímu dni v měsíci? tzn. že tržby i náklady budou ve stejné výši. někdy dojde k proplacení rozdílu z měsíčního zápočtu, někdy se rozdíl přesune do dalšího měsíce. vedu DE, takže o kurzových rozdílech neúčtuji? díky