Re: DP pro dvě živnosti s jedním IČO
Sečtete příjmy a výdaje z obou živností a doplníte do DP. Ty částky se vám promítnou i do přehledů. Pro socku musíte donést od zaměstnavatele potvrzení, že jste měl ze zaměstnání příjmy alespoň 96 tis. a že i v roce 2009 budete zaměstnán a pak budete posuzován pro rok 2008 a 2009 jako OSVČ vedlejší. Do DP ještě uvedete příjmy od zaměstnavatele na základě Potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je uvedena i zaplacená záloha na daň.
Re: DP pro dvě živnosti s jedním IČO
Vedete jednu DE na veškeré vaše podnikání. Takže veškeré příjmy a veškeré výdaje. Totéž platí pro SP a ZP ke kterým jste se v začátkui podnikání jistě přihlásil. Tam akorát vyplníte že je to na vedlejší příjem a možná budou chtít doložit váš příjem ze zaměstníní že dosahujete min.VZ 96000,-Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2009 14:51
Dobrý den,
mám dvě živnosti, které jsem začal provozovat v roce 2008.
Jednu v září 2008 a druhou v říjnu 2008. Vedu DE a u jedné živnosti jsem měl pouze vstupní výdaje a né příjmy. Příjmy budu mít až v roce 2009. U druhé živnosti jsem měl příjmy a výdaje. Můj dotaz zní:
1.) musím dělat DP u živnosti, kde jsem měl pouze výdaje a né příjmy
2.) mám tyto výdaje v DP do přílohy č. 1 přičíst k výdajům z druhé živnosti nebo mám mít tuto přílohu dvakrát pro každou živnost zvlášť.
A co Soc.poj. a Zdr.poj., když obě tyto živnosti mám jako vedlejší činnost a hlavní činností je zaměstnanecký poměr?
Mnohokrát děkuji za rychlou odpověď.