Re: Odškodnění pracovního úrazu
>Dobrý den,
>
>stále mám problém s pracovními úrazy - přiznáními.
>Prosím o radu.
>
>Píši konkrétně:
>ztráta na výdělku po zdanění - 4.721,-
>daň zálohová . 840,-
>bolestné - 360,-
>poplatek - 200,-
>
>Můj názor: Bolestné a poplatek se do přiznání
>zahrnovat nebude. Ke ztrátě na výdělku přičtu daň a celou
>částku přičtu k příjmům ze záv. činnosti.. Tuto částku
>uvedu v přiznání ř. 31 a daň pak samotnou přičtu k dani z
>příjmů (za celý rok) a napíšu do řádku č. 84. Je tomu
>tak?
>
>Předem děkuji.
pokud bylo vyplaceno přímo pojišťovnou zam-ci, potom mělo být daněno srážkovou daní, ta je konečná, do RZ nejde
ten výpočet daně je nějaký divný
nevím, co je poplatek - pokud je to poplatek za vystavení potvrzení, tak ten se nedaní, stejně jako bolestné
>
Re: Odškodnění pracovního úrazu
Bolestné a poplatek (za lékaře a vystavení potvrzení) se opravdu nedaní, ten do DP nejde. Vyplníte tak,jak píšete. Paní xy5 přehlédla, že se jedná o částku po zdanění (tzn. hrubá byla vyšší než 5000- pokud by byla nižší, byla by daň srážková - konečná).
Od pojišťovny byste ale měla mít potvrzení o zdanitelných příjmech (tedy nevím, jestli se to v tomto případě tak jmenuje), abyste nesčítala daň a částku po zdanění sama.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2009 17:56
Dobrý den,
stále mám problém s pracovními úrazy - přiznáními. Prosím o radu.
Píši konkrétně:
ztráta na výdělku po zdanění - 4.721,-
daň zálohová . 840,-
bolestné - 360,-
poplatek - 200,-
Můj názor: Bolestné a poplatek se do přiznání zahrnovat nebude. Ke ztrátě na výdělku přičtu daň a celou částku přičtu k příjmům ze záv. činnosti.. Tuto částku uvedu v přiznání ř. 31 a daň pak samotnou přičtu k dani z příjmů (za celý rok) a napíšu do řádku č. 84. Je tomu tak?
Předem děkuji.