DPP u studenta

• (neregistrovaný)

2. 3. 2009 12:06

Pracovala jsem od 1.8.2009 na DPP/jsem student/.Ode dne nástupu jsem podepsala prohlášení poplatníka. Příjem krom jednoho měsíce byl do 5 000Kč. Přesto mi mzdová účetní srážela daň.Předpokládám, že to byla daŇ srážková. Využili jsme ještě podat dodatečné prohlášení do 15.2.2009/opětovně s doručením oproti podpisu mzdové účetní/ za toto období, abych si mohla vypracovat sama daňové přiznání a požádat tak o roční zúčtování daní/bylo mi odmítnuto zpracovat/. Po žádosti o souhrn příjmů a případných daních za toto období byl uveden pouze příjem za období nad 5 000Kč. Ostatní příjmy do 5 000,- Kč ne. Nevím jakým způsobem mám postupovat, abych měla vrácenou i tu daň, která mi byla sražena u výdělku do 5000,-Kč. Děkuji .

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2009 12:21

Eva Ch. (neregistrovaný)

Re: DPP u studenta
      - pokud bylo podepsané prohlášení, tak je vždy daň zálohová. Měla by jste dostat potvrzení o celkových příjmech a sražených zálohách, které si pak můžete vyúčtovat. Spíš si myslím, že pokud jste měla slevu na poplatníka a ještě na studenta tak Vám nejspíš vždy vyšla nulová daň a žádné vyúčtování není potřeba.

• 2. 3. 2009 12:27

JiřinaH. (neregistrovaný)

Jestli jste dodržela termín do 15,2, a do této doby podepsala dodatečně Prohlášení, měla Vám účetní daně po měsíci od srona přepočítat, vrátit srážkové daně . Zálohová daň z příjmu nad 5000
      Vám vyjde z přiznání jako vrácená.Potvrzení však muswí vystavit do 10 dnů a musí tam být základ daně od srpna. Účtní zřejmě počítá s tím, že ve výsledku to vyjde úplně nastejkno. Její postup však není správný.Trochu se jí ale nedivím, tyto dodatečné podpisy jsou vůči účetním nefér - je s tím plno práce, ovšem lajdáčky to nezajímá.:-)

• 2. 3. 2009 12:29

JiřinaH. (neregistrovaný)

Jen ještě doplním, že to není váš případ- Vy jste při nástupu podepsala a účetní Vám to špatně zadala( jako nepodepsané Prohlášení).Nezbývá, než trvat na tom, aby Vám to opravila.

• 2. 3. 2009 12:35

Líba (neregistrovaný)

Ale slečna píše, že podepsala prohlášení hned v srpnu při nástupu. Přesto ji mzdová danila tak, jako kdyby podepsané neměla, takže proto podepsala dodatečně nové prohlášení. Chyba je podle mne na straně mzdové a ta by ji měla napravit.

• 2. 3. 2009 15:01

J (neregistrovaný)

Možná je to jedna z těch účetních, které se domnívají,že dohody o provedení práce se daní vždy srážkovou daní.Ostatně i zde padají takové názory v dotazech.Zjistěte proč se tak vehementně brání a bránila od samého počátku akceptovat prohlášení poplatníka.A trvejte na opravě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).