Re: OSSZ zálohy????
Ano, potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách a ještě musíte doložit pro socku Potvrzení o době trvání a výši příjmů ze zaměstnání v roce 2008 a to od všech zaměstnavatelů, aby byl ten příjem celkem min. 96 tis. Pak bude za rok 2008 považována vaše činnost OSVČ jako vedlejší a bude vám vráceno co má být. Syn měl něco podobného, ale zálohy neplatil, takže dostane asi jen penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2009 16:36
V roce 2008 jsem byl v měsících 01 a 06-12 zaměstnán postupně u 3 různých zaměstnavatelů. V měsících 02-04 jsem byl OSVČ (05 jen do 5.), pak jsem podnikání přerušil. platitl jsem zálohy na OSSZ i VZP. nyní si dělám přiznání. jsem svobodný. u přehledu na OSSZ mi však sociální pojištění. to se ten příjem 96tis za rok z pracovního poměru počítá i když podnikání nebylo souběžné s pracovním poměrem?( úhrn příjmů od všech zaměstnavatelů činil 102tis, ale je to v jiných měsících, než jsem byl evidován jako OSVČ). opravdu mi budou ty zálohy vracet? co se pak dokládá na OSSZ jako doložení příjmu? okopírované potrvrzení o zdanitelných příjmech od všech třech zaměstnavatelů? každý mi radí něco - ohledně těch záloh. děkuji moc