Zrušení kapitálové životní pojištění

• (neregistrovaný)

2. 3. 2009 18:41

V roce 2008 jsem zrušil kapitálové životní pojištění. Bylo mi následně vyplaceno odbytné. Tři roky zpětně jsem snižoval základ daně v ročním DAP. Je mi jasné, že musím dodanit 3x snižovanou částku, ale musím zdanit i odbytnou částku? Podle jakého paragrafu a kam ji mám napsat v DAP? Musím dokládat nějakým dokumentem tu 3x odpočítavanou částku? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2009 19:03

Zajda (neregistrovaný)

Re: Zrušení kapitálové životní pojištění
      Odbytne nedanite, je jiz zdaneno penzijnim fondem a to konecnou srazkovou dani.

Ty 3 castyk, ktere jste si v minulych letech uplatnoval jako odpocitatelnou polozku od dane, take ji nyni date jako soucet do do §10. Musite si tedy sam podat danove priznani.
      Zda toto mate necim dokladat je nejlepsi se primo zeptat Vasi spravkyni dane. Ja toto nedokladam. Pokud by mne FU vyzval k dolozeni, dolozim, ale nedokladam, protoze jsem si pojistku zrusila za 15 let jejiho trvani a nebudu k DPFO prikladat 15 listu :-D

• 2. 3. 2009 19:12

Jan (neregistrovaný)

Re: Zrušení kapitálové životní pojištění
      Pravě, že mi na FÚ jedna osoba řekla, že odbytnou částku musím zdanit a druhá osoba z FÚ mi řekla že ne. Tak jsem z toho jelen.
      Takže pro mě a ještě jednou. Odbytné, ze zrušeného kapitálového životního pojištění není pro mě příjmem a nemusím ho danit. Jest tak? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).