Dodatečné přiznání k DPH s koeficientem

• (neregistrovaný)

2. 3. 2009 19:29

Potřebovala bych poradit, jak udělat dodatečné přiznání, když už jsem ve 4.Q přepočítala koeficient, a pozdě jsem dostala vydanou fakturu bez DPH ze které se vypočítá DPH koeficientem. Nevím jakým způsobem mám udělat dodatečné přiznání za ten 4.Q. Prý se ten koeficient když byl už přepčítaný tak se nesmí změnit. Nutně potřebuji poradit.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2009 7:20

xb (neregistrovaný)

Re: Dodatečné přiznání k DPH s koeficien
      §76/10
      V případě opravy uskutečněných plnění za zdaňovací období již vypořádaného roku v rámci tří bezprostředně předcházejících kalendářních roků se pro opravu odpočtu daně použije nově vypočtený vypořádací koeficient z údajů za celé vypořádávané období, s promítnutím všech oprav. K opravovanému zdaňovacímu období se oprava vypořádání vyměří. Obdobně se postupuje u opravy za již vypořádané období v rámci téhož kalendářního roku. U zdaňovacích období předcházejících lhůtě podle první věty se nový vypořádací koeficient nepočítá a pro zkrácení odpočtu daně se použije poslední vypočtený vypořádací koeficient. V případě opravy pouze přijatých zdanitelných plnění za zdaňovací období již vypořádaná se pro zkrácení odpočtu daně použije poslední vypočtený vypořádací koeficient.

• 3. 3. 2009 21:26

Leli24 (neregistrovaný)

Re: Dodatečné přiznání k DPH s koeficien
      Tak z toho nejsem vůbec chytrá. Proč ty pokyny nepíšou aspoň česky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).