Re: Daňový bonus-roční zúčtování
No a mají být za ten listopad vystaveny teda ty mzdy 2 nebo jedna?Kdyby teda měla být za ten listopad jen jedna a vznikl ji tím pádem nárok na daň.bonus (protože by hr.mzda přesáhla 4000,-) tak by se to v RZD srovnalo tím neoprávněným daň. bonusem za prosinec.Nedostala by nic na bonusech a taky nic na dani,protože žádnou nezaplatila.Mám pravdu?
Re: Daňový bonus-roční zúčtování
ano,pokud si přijdete na chybu,musíte ji opravit a bonus srazit,ale musíte to udělat ještě před provedením RZ,tedy většinou se to musí udělat ručně a pak i ručně RZ,programy to "neberou",pokud jde o zdanění více PP,pak je musíte zdaňovat vždy najednou,nemůžou být zpracovány dvě mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2009 19:44
Nějakým způsobem se mi podařilo vyplatit zaměstnankyni (s jedním dítětem) v prosincové výplatě jeden daň.bonus ve výši 890,-Kč navíc. Zaměstnankyně jej pochopitelně nechce vrátit.Co mám s tím dělat?Dá se to ještě zúčtovat ve mzdě za únor?
A aby toho nebylo ještě málo,tak u nás část měsíce listopadu dělala na DPP a navazoval HPP-udělala jsem 2 mzdy.Uplatnila jsem slevu na popl. a daň.zvýhodnění.Zúčtována zálohová daň.Slyšela jsem ale,že pokud zaměstnanec pracuje u zam-tele v 1 měsíci a pracuje na DPP a bezprostředně na to navazuje HPP mělo by se to zúčtovat v jedné mzdě. Tím, že jsem udělala 2 mzdy,tak nárok na daň.bonus nevznikl (mzda byla u DPP 2500,- a HPP 2000,-hr.).Kdybych udělala 1 mzdu nárok by vznikl.Dá se to ještě nějak napravit nebo se to dá brát jako,že se to vyrovnalo tím neoprávněně vyplaceným bonusem.
Totéž jsem provedla i u jiné zam-kyně - teda "jen" to,že jsem udělala 2 mzdy (DPP-2200,- a HPP-2100,-hr.)místo jedné. Nepřijde tak díky mě tato zam-kyně o daň.bonus na který měla nárok?