Paušální daň

• (neregistrovaný)

2. 3. 2009 20:26

Mám dotaz, chci vza rok 2008 uplatnit daň.výdaje paušálem 60%,za rok 2007 mám ale pohledávky 50000,- Musím udělat dodatečné daň. přiznán za rok 2007í a daň doplatit, budu prý platit i penále, když jsem vlastně příjal peníze až v roce 2008?
    A jak je to se sociálním pojištěním?
    Tam mi řekli, že žádné dodatečný přehled nedělám nedoplácím a ani žádné penále, ale že musím vycházet ze skutečných přijmů za rok 2008 tzn. i včetně zapl. pohledávek za rok 2007, sice daň. přiznání nebude souhlasit s FU, na sociálku budou příjmy za rok 2008 vyšší , tzn. příjmy + 50000 pohl.07 pak spočítám 60% výdajů?
    To nesouhlasí s tím, jak daňuji na FU, tam nedanim 60% tyto pohledávky,ale dopočítávám klasicky ne paušálem rok 2007. Mám prý dát čestné prohlášení, že uplatňuji srážku výdajů paušálem.
    Prosím poraďte, není mi to úplně jasné určitě máte někdo více skušeností a poraďte. Moc děkuji. A to penále za pohledávky mi připadá nespravedlivé.
    Díky Slávek

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2009 20:47

m (neregistrovaný)

Re: Paušální daň
      No je to bohužel tak. Musíte podat dodatečné, dodanit pohledávky, můžete si ale uplatnit snížení o závazky, pokud jste měl , odvedete vypočtený rozdíl daně + penále. Na soc. i zdrav zaúčtujete příjem té pohledávky v roce, kdy jste peníze obdržel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).