Nemoc ve zkušební době

• (neregistrovaný)

2. 3. 2009 21:34

Dobrý den, zaměstnavatel se mnou ukončil pracovní poměr k 28. 2. ve zkušební době a od 27. 2. jsem v pracovní neschopnosti. Můj dotaz se týká, zda-li prvních 14 dní platí dávky on a navíc, jestli je tato výpověď platná, protože jsem mu ji nestačil podepsat a navíc tam bylo ukončení PP ve zk. době k 28. 2. 2008!
    díky David

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2009 21:47

(neregistrovaný)

Re: Nemoc ve zkušební době
      ve zkušební době lze ukončit pr.poměr kdykoliv,tedy i v době nemoci,dostanete nem.dávky od 15 kal.dne,protože při ukončení PP k 28.2. vám neuchází od 1.3. žádná mzda za prvních 14 kal.dnů,a první tři prac.dny se náhrada neplatí tj. u vás 27.2.,pak už nejste v prac.poměru,ale pokud bude nemoc trvat od 13.3. dál,tak dostanete nem.dávky od OSSZ

• 2. 3. 2009 21:48

(neregistrovaný)

.. s tím datem k 28.2.2008 to je opravdu podivné ... kdy vám končí zkušební doba ,?

• 2. 3. 2009 22:08

Renata (neregistrovaný)

Nesouhlasím s tím, že lze PP ukončit ve zkušební době kdykoliv. Nelze právě v době prvních 14 dnů pracovní neschopnosti. Takže můj názor je ten, že zrušení PP není platné, neboť k němu došlo právě v této době. Ovšem je možné PP zrušit ihned po skončení prvních 14 dnů PN.

• 2. 3. 2009 22:12

(neregistrovaný)

ano,máte pravdu,omlouvám se .. to mi vypadlo ..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).