Re: Výpověd z pracovního poměru
>Dobrý den,jsem kuchařka.Dne 27.2.jsem předala šéfovi
>výpověd k 1.3.s tou 2měsíční lhůtou.Šéf si ji přečetl a
>nechal na stole v kuchyni,když odcházel tak jsem mu ji
>připomněla at si ji veme a podotkl,že se pro ni pak
>staví,to neudělal
Pokud máte možnost prokázat, že ji převzal(svědkem, podpisem na kopii-což asi ne) má výpověď platnost.
a vlastně ji převzala až jeho manželka
>v neděli 1.3.09 a sdělila mi,že vlastně to převzala
>pozdě,takže ta 2měsíční výpověd platí až od 1.4.Má na to
>. právo?To by mi tak mohli dělat pokaždé.Vlastně není
>doted podepsana z jejich strany.Když tam,ale budu
>pracovat 3 měwíce,tak přece nemůže být ta smlouva
>platná,je psaná na 2 měsíce.
tomu nerozumím, máte PS na dobu určitou?
Děkuji za odpověd.
>>Dobrý den,jsem kuchařka.Dne 27.2.jsem předala šéfovi
>>výpověd k 1.3.s tou 2měsíční lhůtou.Šéf si ji přečetl
>>a
>>nechal na stole v kuchyni,když odcházel tak jsem mu
>>ji
>>připomněla at si ji veme a podotkl,že se pro ni pak
>>staví,to neudělal
>Pokud máte možnost prokázat, že ji převzal(svědkem,
>podpisem na kopii-což asi ne) má výpověď platnost.
>
>a vlastně ji převzala až jeho manželka
>>v neděli 1.3.09 a sdělila mi,že vlastně to převzala
>>pozdě,takže ta 2měsíční výpověd platí až od 1.4.Má na
>>to
>>. právo?To by mi tak mohli dělat pokaždé.Vlastně není
>>doted podepsana z jejich strany.Když tam,ale budu
>>pracovat 3 měwíce,tak přece nemůže být ta smlouva
>>platná,je psaná na 2 měsíce.
>tomu nerozumím, máte PS na dobu určitou?
>Děkuji za odpověd.Zdravím,PS mám na dobu neurčitou,podala jsem výpověd,tu klasickou s 2měs.výpověd.lhůtou.Jedná se mi o to,že to prostě nepodepsal a v tu neděli byl vlastně už březen,tím pádem mi naznačila,že mi to běží až od 1.dubna,to je ale podle mně kravina,protože na smlouvě je datum od 1.března,celá ta smlouva by byla neplatná.Ale já potřebuju vědět,jestli je nutný jeho podpis na mé výpovědi.Udělala jsem chybu,že jsem to neposlala poštou.Vlastně tak nemám ani důkaz,že ji má.Díky
Já asi špatně po ránu chápu, ale pořád mi nedošlo,o jaké smlouvě píšete.
Jestliže jste předala zam-teli písemnou výpověď v únoru, měla by běžet výp.dopba od 1.3. do 30.4.2009. Tím by Váš PP skončil. Pokud nemáte doloženo převzetí zam-telem a skutečně převzetí povrzeno až 1.3.09, tak bohužel těžko prokážete, že to bylo jinak a výp.doba poběží od 1.4.09 do 31.5.09.
Výpověď učiněnou zam-ncem, zam-tel nemusí podepisovat ani jinak schvalovat. Je to Váš jednostranný úkon. Podpisem zam-tel stvrzuje, že výpověď převzal, nikoliv schválil. Proto se doručuje osobně do rukou proti podpisu o převzetí, nebo před svědky, nebo držitelem poštovní licence na doručenku do vl.rukou a pod. Je to tak dostačující?
Moniko, pokud jste mu výpověď předávala v únoru a on Vám odmítl potvrdit únorové datum převzetí, tak stačilo mít svedka, že odmítl převzít a tím pádem by výpovědní doba začala běžet od 1,.3. Ale pokud jste mu předávala až v neděli, tzn. 1.3., tak opravdu výpovědní doba začne běžet až od 1.4. a v tom měl zaměstnavatel pravdu. Kdybyste ji poslala poštou, tak by byl rozhodující den, kdy ji skutečně od pošty převzal, takže se mohlo stát, že by ji převzal v březnu a tím pádem by výpovědní doba běžela až od dubna. Pokud ten naschvál chcete udělat a kontrola na něj fakt přijde, buďte si jistá, že se zaměstnavatel dozví, kdo je na něj poštval. Oni mu něco najdou, dají pokutu a kdo myslíte, že to odnese - no pochopitelně se to ušetří na mzdách Vašich spolupracovníků a na mzdě Vaší - nezapomeňte, že tam budete ještě 2 měsíce dělat. A moc bych se nedivila, kdyby Vašeho budoucího potenciálního zaměstnavatele před Vámi varoval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 3. 2009 1:23
Dobrý den,jsem kuchařka.Dne 27.2.jsem předala šéfovi výpověd k 1.3.s tou 2měsíční lhůtou.Šéf si ji přečetl a nechal na stole v kuchyni,když odcházel tak jsem mu ji připomněla at si ji veme a podotkl,že se pro ni pak staví,to neudělal a vlastně ji převzala až jeho manželka v neděli 1.3.09 a sdělila mi,že vlastně to převzala pozdě,takže ta 2měsíční výpověd platí až od 1.4.Má na to . právo?To by mi tak mohli dělat pokaždé.Vlastně není doted podepsana z jejich strany.Když tam,ale budu pracovat 3 měwíce,tak přece nemůže být ta smlouva platná,je psaná na 2 měsíce.Děkuji za odpověd.