Roční zúčtování daně

• (neregistrovaný)

3. 3. 2009 8:37

Mám zaměstnankyni,která po celý rok 2008 pracovala v naší firmě, neměla vůbec nemocenskou,nemá žádné nezdanitelné části daně,jen uplatněnu slevu na poplatníka (24 840,-) a dostane přeplatek na dani ve výši 810,-Kč. Není to hodně, nemám někde nějakou chybu? (úhrn příjmů 136 713,-Kč,úhrn poj. 47 849,55=základ daně 184 500,-Kč ,úhrn sraž.záloh 3 645,-). Vždy mi u zaměstnanců vycházelo vrácení daně tak kolem 100,-Kč pokud u nás dělali celý rok a neměli nemocenskou ani žádně odčitatelné položky.Děkuji moc za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2009 8:42

MD05 (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování daně
      Zkoušela jsem si to spočítat a vyšlo mi to stejně jako Vám. Loňské daně jsou celé nějaké podivné - po 12 letech praxe jsem letos opravdu jak v mrákotách. Vše je jinak, takže si myslím, že to máte dobře.

• 3. 3. 2009 8:53

gerinka (neregistrovaný)

Děkuji.Ale stejně mi neleze do hlavy, že to udělalo tak hodně, když jiní mají kolem 100,-Kč.

• 3. 3. 2009 9:16

Líba (neregistrovaný)

Pravděpodobně měla větší výkyvy ve výši mzdy. Zřejmě některý měsíc slevu ani nevyčerpala a jindy jí vyšla daň.

• 3. 3. 2009 9:27

MD05 (neregistrovaný)

>>Zkoušela jsem si to spočítat a vyšlo mi to stejně
      >>jako
      >>Vám. Loňské daně jsou celé nějaké podivné - po 12
      >>letech praxe jsem letos opravdu jak v mrákotách. Vše
      >>je
      >>jinak, takže si myslím, že to máte dobře.
      >
      >Děkuji.Ale stejně mi neleze do hlavy, že to udělalo
      >tak hodně, když jiní mají kolem 100,-Kč.

Pokud se bavíme o minulých letech a ročním zúčtování, tak to opravdu byla vždy když byl zaměstnanec celý rok zaměstnán malá částka, ale letos je to prostě všechno jinak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).