Re: RZD-sleva na manželku
mateřská se neuvádí do zdanitelných příjmů. Mám tu ten samý případ a hledám ve svém mzdovém programu nějakou sestavu, kde budu mít obě částky. Ale pokud si chce udělat daňové přiznání sám ať si ho udělá. Měl by však mít od zaměstnavatele manželky správné potvrzení.
Re: RZD-sleva na manželku
A ještě se chci zeptat, když mi podepsal, že chce RZD a teď si to rozmyslel (naštěstí jsem ještě nedělala), má mi něco podepsat, že teda nechce nebo to nechat tak
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 3. 2009 8:40
Manželka zaměstnance byla od ledna na mateřské dovolené-pobírala mateřskou, potom vybírala dovolenou a nastoupila na rodičovskou dovolenou. Zaměstnanec mi donesl její potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2008, kde měla hrubý příjem cca 39.000,-. To jsem brala, že bylo za tu vybranou dovolenou + teda mateřská, tzn. že měla příjem vyšší než Kč 68.000,-.
Dnes zaměstnanec přišel, že manželka byla na FÚ, kde jí řekli, že on má nárok na slevu na ní, že ta mateřská je uvedena v tom potvrzení o zdanit.příjmech.
Jelikož mzdy dělám asi 3 roky a ještě jsem mateřskou neměla, tak nevím jestli se uvádí do toho potvrzení. Ale myslím, že ne protože se z toho neodvádí daň, soc.poj. a ZP.
Prosím o radu. Zaměstnanec si chce teď sice dělat daňové přiznání sám, že když mu to řekli na FÚ tak to musí být pravda, ale mě se to nezdá.
Moc děkuji, doufám, že jsem to moc nezamotala