Omylem odvedeno ZP a SP z dohody o PP

• (neregistrovaný)

3. 3. 2009 9:10

Dobrý den, prosím pěkně o radu. Za měsíc prosinec 2008 jsem omylem odvedla z dohody o PP zdravodní i soc. pojištění, a daň místo srážkové zálohovou na špatný účet FÚ. Co s tím? Ještě se mi to nestalo, ale bohužel teď se mi to povedlo :-(
    Děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2009 9:12

Andy (neregistrovaný)

Re: Omylem odvedeno ZP a SP z dohody o P
      Mzdu opravte. V dalším měsíci odveďte SP a ZP o tuto částku menší. Na Fu pošlete dopis s žádostí, že prosíte o převedení částky .... z daně zálohové na daň srážkovou. Nebo je druhá možnost. Odveďte na FU účet srážkové daně odpovídající částku a v dalším měsíci odveďte na FU účet zálohové daně o tuto částku méně. Andy

• 3. 3. 2009 9:13

Andy (neregistrovaný)

Ještě mne napadlo, tato chyba by se měla projevit při vyúčtování srážkové a zálohové daně za rok 2008.. Na dani zálohové by Vám měl vzniknout přeplatek a na dani srážkové nedoplatek, který uhradíte. Andy

• 3. 3. 2009 9:51

M. J. (neregistrovaný)

Paní Andy, mnohokrát děkuji za rady, ve vyúčtování se mi toto neprojevilo, protože jsem na to přišla až teď a srážková daň se projeví ve vyúčtování až v lednu 2009. Takže když odvedu obě pojištění nižší teď i opravím daň, bude vše OK? A zaúčtuji to minusem ještě do roku 2008, že. Pěkný den.

• 3. 3. 2009 10:05

Andy (neregistrovaný)

Ano, pak by mělo být vše OK.. Andy

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).