Re: Zaúčtování daně z příjmu FO
Účtuji fyzickou osobu. Já vím, že u FO dělám jedno přiznání, ale není mi jasné když výsledná daň zahrnuje daň z podnikaní, daň z pronájmu a daň ze závislé činnosti, tak jestli tuto daň účtuji do účetnictví nebo musím zvlášť vyčíslit daň za podnikání a jen tu zaúčtovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
3. 3. 2009 11:49
Dobrý den, mám možná hloupý dotaz, ale řeším poprvé, účtuji v podvojném účetnictví podnikatele - z podnikání dosáhl zisku, dále má příjem z pronájmu, a další příjem má ze pracovního poměru. Je mi jasné, že všechno zahrnu do jednoho daňového přiznání. Vypočítám nějakou daň. Co tady s touto daní - zaúčtuji do účetnictví podnikatele nebo musím zvlášt vypočítat daň z podnikání a tu zaúčtovat do účetnictví? Prosím poraďte, nikdy jsem to tak neměla, nevím jak na to.