Příjmy z pronájmu - ztráta

• (neregistrovaný)

3. 3. 2009 16:27

Dobrý den, v roce 2008 jsem byl zaměstnán, část roku OSVČ a krom toho jsem měl příjmy z pronájmu. Z pronájmu jsem se dostal do ztráty a když vyplňuji DP stažené tady na BC, tak se mi ztráta z pronájmu dostane do základu daně, který mi samozřejmně sníží. Může mi tato ztráta snížit celkový daňový základ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2009 16:57

K2 (neregistrovaný)

Re: Příjmy z pronájmu - ztráta
      Ztráta z pronájmu může snížit DZ z podnikání. Pokud vám součet z těchto dvou vyjde ztráta, už to ale nemůžete odečíst od zaměstnání.

• 3. 3. 2009 18:41

Miška (neregistrovaný)

Ano, teď zrovna jsem dělala daňové přiznání na BC a zaměstnanec měl pouze příjem ze zaměstnání a ztrátu z pronájmu, nijak to neovlivnilo daňový základ ze zaměstnání ! Pokuby bylo i podnikání, tam se ztráta kumuluje. BC formulář to počíítá správně !

• 5. 3. 2009 12:25

Zajda (neregistrovaný)

Prosim o radu. Mam prijmy jen dle §6 a v roce 2008 jsem koupila byt, ktery pronajimam a danim dle §9. Uplatnuji skutecne vydaje (protoze odpisy jsou vysoke). Za rok 2008, 2009 a 2010 budu z toho bytu vzdy ve ztráte.
      Kdyz v roce 2011 budu ve velkem plusu dle §9, mohu si uplatnit ztratu ze vsech predchozich obdobi? Maximalne do vyse vydaju?
      Prosim o odpoved za podminek stavajicich platnych zakonu .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).