Přeplatek na dani ze záv.činnosti

• (neregistrovaný)

3. 3. 2009 18:55

do 28.11.08 jsem byla zaměstnaná u firmy, kde jsem od 1.1.08 - 2.4.08 chodila do práce a pak jsem byla do 25.11.08 v pracovní neschopnosti, spolu s ukončením neschopnosti jsem ukončila i pracovní poměr u firmy. Poté jsem se ihned zaevidovala u Úřadu práce. Neuvědomila jsem si, že si mohu zažádat o vrácení daně a chci tak učinit zítra na fin.úřadě. Může mi někdo poradit jaký formulář mám použít a co vše potřebuji, výplatní pásky jsme měli nepřehledné a tak vím pouze součet zaplacené daně za tři měsíce.
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2009 19:16

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: přeplatek na dani ze záv.činnosti
      Musíte si u toho zaměstnavatele vyžádat "potvrzení o zdanitelných příjmech", na kterém bude uveden součet hrubých mezd, pak pojištění, které za Vás zaplatil zaměstnavatel, základ daně (což bude ta superhrubá mzda) a sražená daň po slevě. Případně tam bude uvedené dítě, pokud jste uplatňovala zvýhodnění apod. Podle toho vyplníte "přiznání k dani z příjmů fyzických osob". Tento formulář je k mání i zde nahoře na liště v šablonách - finanční úřad - přiznání... Můžete to vyplnit, ono se to i samo vypočítá v příslušných řádcích. Na poslední straně pak vyplníte žádost o vrácení daně. Čas máte do konce března.

• 3. 3. 2009 22:36

(neregistrovaný)

času máte více,tři roky,do konce března je termín pro ty,kteří mají povinnosti podat daň.přiznání .. vy tu povinnosti nemáte,jen jste nepožádala v termínu u zaměstnavatele a tudíž máte možnost tři roky ...

• 4. 3. 2009 7:41

majk.a (neregistrovaný)

a proč přiznání fyz.osob, když jsem hlášená na ÚP? To jsem měla žádat na pracáku?

• 4. 3. 2009 8:26

Anna (neregistrovaný)

A vy jste na tom pracáku podepsala Prohlášení k dani? :-))
      Úřad práce není zaměstnavatel. Vy jste měla možnost požádat o zúčtování svého posledního zaměstnavatele v roce - ovšem pouze do 15. února. Jestliže jste termín promeškala, a chcete dostat zpět případný přeplatek na dani, jnou možnost než daňové přiznání nemáte. Ledaže byste zkusila obměkčit toho zaměstnavatele aby vám umožnil antedatovat žádost o zúčtování...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).