Re: Registrace na úřadu práce a nemoc
2.3. jste dostala výpověď a nebo vám už zkončil PP? Jestli jste ji teprve dostala ,tak po ukončení nemoc bude plynout dál výpovědní doba.Výpovědní doba se o prostonané dny prodlužuje.Leda, že by tazatelka na tomto prodloužení netrvala a písemně to potvrdila.V tomto případě bude prvních 14 dnů hradit náhradu mzdy zaměstnavatel a od 15 dne OSSZ. Jestli je to ten druhý případ, kdy už 2.3. PP zkončil,tak na náhradu mzdy není nárok a až od 15 dne máte nárok na nemocenské dávky od OSSZ.V každém případě na úřadě práce vás nezaregistrují pokud je PN.Podpora v nezaměstnanosti se počítá z příjmů za kalendářní čvrtletí předcházející tomu, kdy končí PP.
Re: Registrace na úřadu práce a nemoc
Dne 2.3. jsem podepsala dohodu o ukonč. PP s 5ti měs.odstupným, výpov.lhůta podle mě neběží. Druhý den jsem onemocněla. Správně jsem vyrozumněla, že se na úřad práce půjdu registrovat až po ukončení nemoci.Děkuji Vám za reakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 3. 2009 20:02
Dobrý den, prosím poraďte mi. 2.3 jsem dostala výpověď ze zaměstnání dohodou pro nadbytečnost. Od 3.3. marodím, kdy se mám jít registrovat na úřad práce, už teď nebo až po ukončení nemocenky ? A z jakých příjmů se mi bude počítat výše podpory v nezaměstnanosti?A co nemocenské dávky, bude mi je proplácet OSSZ až od 15.dne í? Děkuji za odpověď.