Re: podpůrčí doba-příloha k žádosti o ne
Předchozí období 380 dní musíte řešit, protože jestliže má člověk vyčerpanou podpůrčí dobu nemá nárok ani na nárhadu mzdy, kterou vy vyplácíte. V únoru jsem řešila stejný problém a ossz řekla, že pokud nemám doloženo neplatit náhradu. Vyzvěte ho písemně ať vám to doloží, popřípadě podepíše čestné prohlášení (čestné prohlášení si nechávali podepisovat i na Ossz když oni vyplácejí nemocenské )
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 3. 2009 21:24
Chci se zeptat, musím do 380 dnů před vznikem pracovní neschopnosti (písm. i na str. 2) zahrnovat i pracovní neschopnosti před vznikem zaměstnání u naší organizace?
např. zaměstnanec je zaměstnán 4 měsíce a pak onemocní - jde mi o to, zda mám zkoumat i dobu před zahájením zaměstnání (abych obsáhl celé období 380 dnů).
Pokud ano, tak údaje o nemoci opíšu ze zápočtového listu? Lze tomuto zdroji stoprocentně věřit?