Podpůrčí doba-příloha k žádosti o nemoc

• (neregistrovaný)

3. 3. 2009 21:24

Chci se zeptat, musím do 380 dnů před vznikem pracovní neschopnosti (písm. i na str. 2) zahrnovat i pracovní neschopnosti před vznikem zaměstnání u naší organizace?
    např. zaměstnanec je zaměstnán 4 měsíce a pak onemocní - jde mi o to, zda mám zkoumat i dobu před zahájením zaměstnání (abych obsáhl celé období 380 dnů).
    Pokud ano, tak údaje o nemoci opíšu ze zápočtového listu? Lze tomuto zdroji stoprocentně věřit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2009 22:13

yy (neregistrovaný)

Re: podpůrčí doba-příloha k žádosti o ne
      Akorát, že na zápočtový list se nemoci už 2 roky nepíší.

• 3. 3. 2009 22:27

Jirka 5 (neregistrovaný)

Opravdu? To jsem vůbec netušil... A nyní k odpovědi na mou první otázku - mám řešit i pracovní neschopnosti, které nastaly u předchozího zaměstnavatele (pokud spadají do 380 denního pásma)?

• 3. 3. 2009 23:58

xy5

pokud je na příloze k ZL máte uvedené, tak je napište, pokud ne, tak napište, že předchozí PN nebyly doloženy (ať si je seženou jak chtějí)

• 4. 3. 2009 6:43

Peťka (neregistrovaný)

Předchozí období 380 dní musíte řešit, protože jestliže má člověk vyčerpanou podpůrčí dobu nemá nárok ani na nárhadu mzdy, kterou vy vyplácíte. V únoru jsem řešila stejný problém a ossz řekla, že pokud nemám doloženo neplatit náhradu. Vyzvěte ho písemně ať vám to doloží, popřípadě podepíše čestné prohlášení (čestné prohlášení si nechávali podepisovat i na Ossz když oni vyplácejí nemocenské )

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).