Rozvod + odpočet na děti

• (neregistrovaný)

3. 3. 2009 21:28

Mám klienta OSVČ, který se v roce 2008 rozvedl. Bydlí dosud v jedné domácnosti společně. Děti vždy uplatňoval ve svém DP. Jeho ex podepsala čestné prohlášení, že v 11+12/2008 uplatňuje slevu v zaměstnání. Mohu mu tedy v DP uplatnit dvě děti za 10 měsíců 2008 (2 x 10 = 20 měsíců)? Jaké doklady je třeba předložit pro FÚ? Je zde ještě nějaká podmínka, případně zádrhel?
    Děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2009 21:51

Zuzi (neregistrovaný)

Re: Rozvod + odpočet na děti
      Musíte mít čestné prohlášení od ex.man. že nikde neuplatňovala slevu. Pokud by si ona dělala vyrovnání mohla by si ho uplatnit ona pak by potřebovala ČP od ex manžela. Pokud je uplatnění poprvé jsou přílohou i kopi rod.listů dětí.Nesmí vžádném případě dojít k odpočtu u obou!!!

• 3. 3. 2009 23:52

xy5

pokud má manželka zam-tele, tak nestačí ČP, musí mít potvrzení od zam-tele, že neuplatňovala (v jakém období r. 2008)a naopak by manžel měl dát ČP pro zam-tele manželky, od kdy on neuplatňuje (když on je OSVČ a nemá tudíž žádného zam-tele)

• 4. 3. 2009 8:09

Anna (neregistrovaný)

No - já jsem se hlavně z dotazu nedozvěděla, kdy došlo k tomu rozvodu a hlavně jak byly upraveny vztahy k dětem. Pokud by byly svěřeny do péče matky, otec ne ně nemůže mít daňové zvýhodnění v měsíci, následujícím po měsíci, v němž takové rozhodnutí nabylo právní moci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).