Přehled pro čssz

• (neregistrovaný)

4. 3. 2009 8:42

dobrý den, chci se ujistit, jestli je to tak správně: v roce 2007 jsem byla zaměstnaná, podnikala jsem a měla jsem autorské příjmy, odevzdala jsem přehled pro čssz jen z příjmů z podnikání. V roce 2008 jsem část roku byla zaměstnaná a měla jsem jen příjmy z autorských práv, podávám na čssz přehled s 0, jen kolonka 30. a 31. je výše vym.základu ze zaměstnání? a pak si musím dojít za sociálku aby mi vyměřili zálohu na rok 2009 (odvod z aut.práv je povinný od roku 2009?) nebo už sociálku řešit nemusím až zase za rok?
    děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2009 15:23

Vojta (neregistrovaný)

Re: přehled pro čssz
      Pokud jste již registrovaná na OSSZ, tak v roce 2008 vyplníte ten Přehled jen nulově. Ty řádky 30 a 31 tam mají smysl pouze v případě, že uplatňujete maximální vyměřovací základ (příjem v zam. nad 1 034 880 Kč), pokud tomu tak není, tak je to asi zbytečný to vyplňovat.
      Protože už registrovaná jste, tak není třeba se v roce 2009 registrovat z důvodů těch příjmů z honorářů. Podá se pak přehled za rok 2009 začátkem roku 2010. Registrace je nutná jen pokud ještě registrovaná vůbec nejste. Zálohy se platí pouze pokud nejste zaměstnaná, je třeba jim poslat potvrzení o zaměstnání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).