Re: Překročení podpůrčí doby
Taky se mě to stalo,zavolejte tomu zaměstnanci a řekněte mu to,ukončíte výplatu dávek ke dni,jak to mělo být správně,jeho nepřítomnost bude i nadále omluvena,jen nebude proplacena.Musí vám ten přeplatek vrátit,pokuste se nějak s ním domluvit,sepište dohodu o splátkách,protože vám to zřejmě nevrátí najednou.Hlavně opravte nemocenské dávky v programu.Na sociálku zavolejte a řekněte jim to,mě hlavu neutrhli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2009 10:37
>Prosím o inf. co se stane když jsem ještě měsíc a něco
>vyplácela DNP - špatně jsem spočetla podpůrčí dobu. A
>ukončení nemoci mi teprve zaměstnanec donese a rovnou
>přechází do invalidního důchodu. Děkuji il.
Oni mu neprodloužili podpůrčí dobu? Psala jste po 270 kal. dnech na daná místa, že mu končí podp. doba? Pokud ne a máte přeplatek na dávkách, tak to bude OSSZ vymáhat. Žádný dopis ohledně jeho odchodu do ID (třeba prodloužení podp. doby apod.) vám nepřišel?
Právě že jsem nahlásila podpůrčí dobu 270 dní špatně. Zapomněla jsem vzít i neschopnosti v r. 2007. Až teď jsem na to přišla! Právě že i do papíru na sociálku jsem vypsala doby nemoci jen r. 2008.