Re: Založení s.r.o. - živnostenský list
postup:
založení s.r.o. - notář
-ohlášení živnosti na ŽÚ, příp.žádost o koncesi, ŽÚ vydá výpis ze ŽR, bez IČ, už se ŽL nevydávají,nahradil je Výpis
- návrh na zápis do OR, po zapsání výpis z OR s IČ, znovu na ŽÚ, vydá nový Výpis se zapsaným IČ a všemi živnostmi,příp.obory živnosti volné a je to.
Založení s.r.o. - spol. smlouvou nebo zaklad.listinou
-vznik s.ro.-zápisem do OR, pozor na pojmy.To by ale měl všechno ten právník s plnou mocí vědět.
Aha, moc Vám děkuji. Takže on by měl teď mít u sebe Výpis ze živnostenského úřadu bez IČ a když má založené s.r.o. tak znovu na úřad pro nový Výpis - pochopila jsem to dobře? Omlouvám se, ale radši se zeptám, než abych mu to řekla špatně. Děkuji
Dobrý den,
přidám se do diskuze. já toto vyřizovala loni 11-12/2008 a když jsem na ŽÚ přišla s výpisem z OR aby jsem jim nahlásila iČO, tak řekli že ti to nepotřebují že se to dozví a do živností doplní sami. nevím jestli od soudu nebo odkud ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2009 16:17
Dobrý den. Klient dal právníkovi plnou moc k zařízení vzniku s.r.o. chtěla jsem se zeptat. Na s.r.o. musí být nejspíš též vystaven živnostenský list? A pokud ano, tak ten se zřizuje po zapsání do OR s.r.o. nebo jak? Klient ho asi nemá, ale již má založené s.r.o a teď se bude registrovat k daním. Děkuji moc všem za rady