Nesrovnalosti v účetnictví

• (neregistrovaný)

4. 3. 2009 21:26

Dobrý den, prosím o radu. Převzala jsem účetnictví s.r.o. v hrozném stavu. Zůstatky účtů 311,321 a dalších neodpovídají skutečnosti. Pominu to, že vůbec nebyly prováděny od roku 2000-2006 inventury účtů ani fyzicky ani účetně. Firma byla téměř každý rok ve ztrátě.
    Dohledala jsem některé nesrovnalosti a potřebuji poradit co s tím:
    a) faktura z r.2000 uhražena hotově, ale nezaúčtováno. Mohu to provést letos? Jak se toho zbavit, když závaz.(pohl.) už neexistuje, ale na účtě to stále visí?
    b) Doklad zaúčtován jako závazek 504/321, ale ve skuteč. jde o proformu na zboží zdarma. Co s tím? Dodat.přiznání už nemohu vystavit (jde o r.00-04). Mohu zaúčtovat 321/429? Závazek totiž neexistuje.
    c) faktury údajně uhraženy, ale doklad neexistuje, věřitelé již taky neexistují, ale majitel tvrdí, že to určitě platil(hotově)
    d) od r.00 nebyly účtovány kurzové rozdíly u valut.pokladny(rozdíly jdou do statisíců). Vím že to nemohu v roce 2008 zaúčtovat oproti nedaň.nákl. nebo výnosům, mohu zase např.211/429?
    e) Za který rok ještě mohu podávat dod.přiznání, prodlužuje se lhůta, když byl ve ztrátě v některých předešlých letech?
    Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2009 9:01

j (neregistrovaný)

Re: Nesrovnalosti v účetnictví
      Paní Renato,
      radila bych Vám, aby jste se obrátila na daňového poradce, ať ho majitelé firmy zaplatí, když si nechali takhle "zbabrat" účetnictví. Chraňte sama sebe, vím o čem mluvím, taktéž jsem přebrala účetnictví, kde se nedělaly uzávěrky a skončilo to fiaskem, daňového poradce mi nepovolili, že je to "drahé".Resty předchozích účetní pak spadly na mou hlavu, s danou společností jsem poté skončila PP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).