Re: prokázání dokladů k daním-lidi brbla
Dobrý večer,
sjetina z internetu určitě nestačí, originál, nebo ověřenou kopii výpisu. Na internetu nejsou vidět plomby dokládající zahájení nějaké řízení spojené s nemovitostí.
A smlouvu k úvěru určitě taky je potřeba. Vy to musíte mít v podkladech, bez toho nelze nárokovat.
Pokud chtějí uplatnit odpočet, tak ať pro to něco udělají.
Ano je to tak, těm co se nejvíce rozbrblali jsem vystavila potvrzení o zdanitelných příjme a odkázala je Fú. Tam ty doklady dodat musí a já nemám zapotřebí poslouchat, že mi do toho nic není.Mě to přece vůbec nezajímá, chci jen to co je předepsáno. Tak ať se starají sami. Jsou to jejich peníze.
děkuji všem, oni si snad mysli, že ty doklady chci pro své potěšení. A navíc jsem dokonce dostala vynadáno, že chci výpis až tedď a ne toho 15. února...a to jsem s ním jednala slušně (prostě jsem se ke kontrole dostala až teď, děláme RZ v březnu)
To si, Lenko zvyknete... :-)). Oni mají povinnost to do 15.2. přinést, vy nemáte žádnou povinnost na to někoho upozorňovat, je jasné, že mzdová účetní nemůže dopodrobna s každým studovat jeho smlouvy - to už byste mohla rovnou to zúčtování dělat na počkání. Ale semtam se zas najde i zaměstnanec, který je rád, že mu něco poradíte, že přimhouříte očko nad nějakým antedatovaným podpisem, a hezky vám poděkuje. Určitě se takový najde i u vás a pomůže vám povznést se nad to brblání... Nenechte se otrávit!
Přeju hezký den.
Prosím Vás
>>>>>>>1) výpis z katastru nemovitostí jako prokázání k
>>>>>>>úrokům z úvěru u zaměstnavatele: je potřeba originál,
>>>>>>>kopie
>>>>>>>nebo stačí sjetina z internetu?
>>>>>>>
>>>>>>>2) smlouva o úvěru: zam. si dělal za rok 2007 danové
>>>>>>>přiznání sám a dal na Fú smlouvu o úvěru. za rok 2008
>>>>>>>žádá u nás včetně uplatňování úroků a já po něm chci
>>>>>>>smlouvu a on mi oponuje, že mu na FÚ řekli, že mi to
>>>>>>>dokládat nemusí - já se prý na kontrolu mám hájit
>>>>>>>tím,
>>>>>>>že
>>>>>>>si to můžou na FÚ ověřit. To slyším poprvé v životě..
>>>>>>>
>>>>>>>nevím jak jinde, ale letos lidi tak brblají, že mají
>>>>>>>donést všechny ty doklady...včetně pojistek..
>>>>>>
>>>>>>Dobrý večer,
>>>>>>sjetina z internetu určitě nestačí, originál, nebo
>>>>>>ověřenou kopii výpisu. Na internetu nejsou vidět
>>>>>>plomby
>>>>>>dokládající zahájení nějaké řízení spojené s
>>>>>>nemovitostí.
>>>>>>A smlouvu k úvěru určitě taky je potřeba. Vy to
>>>>>>musíte
>>>>>>mít v podkladech, bez toho nelze nárokovat.
>>>>>>Pokud chtějí uplatnit odpočet, tak ať pro to něco
>>>>>>udělají.
)
>***
>To si, Lenko zvyknete... :-)). Oni mají povinnost to
>do 15.2. přinést, vy nemáte žádnou povinnost na to
>někoho upozorňovat, je jasné, že mzdová účetní nemůže
>dopodrobna s každým studovat jeho smlouvy - to už byste
>mohla rovnou to zúčtování dělat na počkání. Ale semtam
>se zas najde i zaměstnanec, který je rád, že mu něco
>poradíte, že přimhouříte očko nad nějakým antedatovaným
>podpisem, a hezky vám poděkuje. Určitě se takový najde
>i u vás a pomůže vám povznést se nad to brblání...
>Nenechte se otrávit!
>Přeju hezký den.
Já vím, tací také jsou. A věřte, že nad datumy přimhuřuji očko často. To zase nevidím důvod proč ne, když dělám RZ až v březnových výplatách...ale to, že na mě vlítnou a řvou co po nich chci, když jim někdo (prý na FÚ) řekl, že dokládat to a to nemusí....mě vždycky rozhodí ...děkuji, také hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2009 21:47
Prosím Vás
1) výpis z katastru nemovitostí jako prokázání k úrokům z úvěru u zaměstnavatele: je potřeba originál, kopie nebo stačí sjetina z internetu?
2) smlouva o úvěru: zam. si dělal za rok 2007 danové přiznání sám a dal na Fú smlouvu o úvěru. za rok 2008 žádá u nás včetně uplatňování úroků a já po něm chci smlouvu a on mi oponuje, že mu na FÚ řekli, že mi to dokládat nemusí - já se prý na kontrolu mám hájit tím, že si to můžou na FÚ ověřit. To slyším poprvé v životě..
nevím jak jinde, ale letos lidi tak brblají, že mají donést všechny ty doklady...včetně pojistek..
děkuji