Re: Pracovní smlouva - datum uzavření
Předtím, než mám podepsanou smlouvu u budoucího zaměstnavatele, nedávám výpověď, tj. vždy jsem měla podepsanou pracovní smlouvu min. 2 měsíce dopředu, není na tom nic závadného. Protože dopředu si mohu sjednat do smlouvy podmínky, ústně když ptáčka chytají, pěkně mu zpívají, a první pracovní den mohou změnit názor a jsem kde?
Re: Pracovní smlouva - datum uzavření
Nejsem si jistá těmi znalostmi, spíše je to tak, že pro něj není nic problém a všechno jde. Vždycky jsem si myslela, že smlouva musí být uzavřena nejdříve v ten den, kdy zaměstnanec nastupuje nebo později, ale ne o měsíc dřív. Tak ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2009 9:01
Dobrý den, prosím o názor jestli je možné vystavit budoucímu zaměstnanci pracovní smlouvu v měsíci březnu. Datum uzavření smlouvy by mělo datum 1.4.09, vznik pracovního poměru dtto. Smlouva by byla určena pro úřad práce. Podle mne nelze takto vystavit smlouvu dopředu, vydala jsem mu jen potvrzení s tím, že jej od dubna zaměstnáme. Jednatel mi tvrdil, že to jde normálně a nevidí v tom žádný problém a že se to děje běžně.
Tak nevím kdo má pravdu. Budu vděčná za každou odpověď.