Re: účtování tržeb restaurace měsíčně?
viz §39/3 z 337/1992
(3) Daňový subjekt, který v rámci své podnikatelské nebo jiné samostatné výdělečné činnosti přijímá nebo vydává platby v hotovosti, je povinen vést průběžně evidenci těchto plateb, pokud nezaznamenává údaje o těchto platbách v jiné evidenci stanovené zákonem.
Dejte to pořečíst jednateli a uvidíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2009 9:13
Dobrý den,
poprosila bych o radu zkušenější.
Stačí účtovat tržby restaurace měsíčně?
Zpracovávám teď účetní závěrku pro spol.s.r.o., která loni začala provozovat restauraci včetně ubytování hostů. V pokladně, kterou jsem obdržela jsou zaúčtovány 1x měsíčně tržby z této provozovny.Tato společnost má pouze 1 pokladnu, ze soupisu tržeb je ale zřejmé, že existuje ještě pokladna v restauraci, ze které jednatel společnosti během měsíce vybírá hotovost. Toto ovšem není v pokladně zahrnuto. Sdělila jsem jim, že takto to není účetně průkazné, že by měli mít 2 pokladny. Z tržby za období 12/2008 je zřejmé, že mají v restauraci k 31.12.2008 fyzický zůstatek hotovosti, který patří pod inventůru.
Narazila jsem na odpor jednatele, že to tak stačí.
Prosím Vás o radu, jak by to mělo být správně, ať není pak problém s finančním úřadem.
Děkuji moc za odpovědi.