Nevyčerpaná dovolená

• (neregistrovaný)

5. 3. 2009 13:14

Dobrý den,
    chtěla bych se informovat ohledně nevyčerpané dovolené z roku 2008. Jeden náš zaměstnanec měl k 31.12.2008 zůstatek dovolené 36dní a na rok máme nárok pouze na 20dní. Je mi jasné, že 20dní můžu převést do r.2009, ale co s těmi 16ti dny navíc (jako by dovolená z r.2007)? Vztahuje se na těch 16dní §218 ZP - jedná se o tzv."nadstandard" a lze převést do přespříštího roku?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2009 15:32

(neregistrovaný)

Re: Nevyčerpaná dovolená
      ať čtu §218 jak chci,tak tam nenacházím žádný tzv.nadstandart ..bohužel o tu dovolenou přijde .. ale dá se to obejít .. u nás např. vyplatí některým "vytíženým" lidem,kteří si ŘD nestačí vybrat mimořádnou odměnu v částce,kterou by představovala proplacená dovolená,která propadá ..

• 5. 3. 2009 15:46

kk (neregistrovaný)

Re: Nevyčerpaná dovolená
      Já si četla příklad k tomu paragrafu - jestliže si např.zaměstnanec v r.2007 "nasbíral" 7 týdnů dovolené (i z předchozího roku), představují 3 týdny tento nadstandard. Ten může proto vzniknout i u zaměstnavatele, který svým zaměstnancům poskytuje pouze základní výměru dovolené v rozsahu 4 týdnů za kalendářní rok. "Nadstandardní dovolená" z r.2007 může být s písemným souhlasem zaměstnance vyčerpána až do konce dalšího přespříštího kalendářního roku (r.2009).
      Tak jsem z toho byla v rozpacích :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).