Re: DUZP - rozhodčí řízení
Dobrý den. DPH z rozhodčího poplatku přiznáte v den přijetí dlužné pohledávky. Rozhodce zasílá věřiteli sumu, která se stává z jistiny, úroku, nákladů řízení a rozhodčího poplatku. Den připsání této sumy ve prospěch účtu věřitele je DUZP. Pokud pohledávku rozhodce nevymůže , nemáte na základě čeho DPH přiznat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2009 15:40
Dobrý den,
prosím o radu. Při vymáhání našich pohledávek využíváme rozhodčího řízení. Aby vůbec bylo rozhodčí řízení zahájeno, musíme uhradit poplatek vč. DPH. Když pak rozhodce vydá Rozhodčí nález a vyčíslí sumu, kterou má dlužník uhradit (jistina, úrok, náklady řízení, rozhodčí poplatek), měl by dlužník zaplatit. Když ne, podává se exekuce. A teď můj dotaz: Když vymůžeme peníze, měla bych nejspíš odvést DPH, které jsem si nárokovala na faktuře za rozhodčí poplatek. Ale když peníze nedostanu, nebo dostanu jen část??? Kdy mám vrátit státu uplatněné DPH? Prosím i o odkaz na zákon nebo jinou normu, jestli víte.
Velice děkuji za rady