Re: povolání účetní
zohledňuje se, co všechno dělá - mzdy, klasické účtování- fakturace, pokladna,event. skladové hospodářství, výkazy-DPH,statistika atd. jak velká je společnost a podle historie tady to závisí i na oblasti, ze které je. pohybuje se to od minimální mzdy (to mám z hitorie tohoto chatu) což je děsný až 25000 což znám osobně
Opravdu záleží na kraji, městě a podniku (finaníchmožností podniku) kde děláte. Já osobně pracuji v malým podniku v malým městě, řekla jsem si o 10000 nástupního a byla jsem přijata jelikož mé sokyně měly vyšší nároky. Jenže já jsem nastupovala po deseti letech odluky a sociálka mi dělala 7000 na domácnost.
Pokud umíte anglicky, vyznáte se dobře v daňových zákonech, znáte české a mezinárodní účetní standardy, víte co je konsolidovaná účetní závěrka.... nebuťte skromná!!! Zdá se mi, že práce účetní je čím dále, tím hůře hodnocená!!! Přitom všem, je to ohromný záběr vědomostí!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2009 19:58
Dělám jen takovej malinkej průzkum :) Moje známá shání pracovní místo na pozici účetní, všude při pohovorech je zmínka o platu. Mohl by se prosim někdo poradit s tím kolik taková účetní (všeobecná) bere? Neví kolik si má říct.