Re: Začátečník prosí o radu - účetnictví
nejjednodušší je rozdělit si při pořízení částky v bance na dvě částky - jednu spárovat s fa a zaúčtovat proti 321 a druhým řádkem udělat ty ostatní úhrady. Bohužel money neumí současně s párováním přidat i další řádky do jednoho dokladu. Proto si musíte pomoci takto
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2009 7:25
Dobrý den, prosím o radu. Firma dostala fakturu na smluvní pokutu, kterou zaplatila z účtu. Úhrada byla provedena spolu se splátkou úvěru na auto, úrokem a pojištěním. Fakturu jsem zaúčtovala 544/321 , úhradu 321/221, a rozúčtovala dalších položky platby (úrok,pojištění) ale program mi nedovolí spárovat úhradu s fakturou na pokutu, protože je tam více položek. Chtěla jsem vystavit interní doklad, který by tuto fakturu vyrovnal, ale nevím jakou předkontaci mám dát. Účet 321 je vyrovnaný a nevím si rady. Děkuji předem za radu, účtuji v programu Money