Re: MD na 3 roky, nástup za 4
musíte se se zam-telem dohodnout, jak dál postupovat
není povinen Vám umožnit čerpání neplac. volna, navíc nyní po změnách, je toto neplac. volno i nevýhodné pro ženy, pokud se potom vrátí zpět do zaměstnání
zam-tel může trvat na tom, abyste den po 3. naroz. dítěte nastoupila zpět do zaměstnání, jinak na to musíte pamatovat a dát včas výpověď (je 2 měsíční), pokud byste totiž do práce nenastoupila a zam-tel by nepřistoupil na neplac. volno (musíte mít písemný souhlas), potom Vás bude vést na neomluvené absenci a to má za následek, že by s Vámi mohl skončit PP dle § 55 Zák. práce (není pak nárok na podporu v nezaměstnanosti) a z neplac. volna byste musela zaplatit zdrav. pojištění zam-teli, které on musí odvést na zdrav. poj.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2009 9:15
Prosím o radu, mám MD zadanou na 3 roky. Kvůli přeplněným školkám jsem nucena nastoupit do zam.o rok déle. Jaké pro mě plynou povinnosti? Mohu požádat zaměstnavatele o prodloužení? On by počkal. Musím platit sociálku?