MD na 3 roky, nástup za 4

• (neregistrovaný)

6. 3. 2009 9:15

Prosím o radu, mám MD zadanou na 3 roky. Kvůli přeplněným školkám jsem nucena nastoupit do zam.o rok déle. Jaké pro mě plynou povinnosti? Mohu požádat zaměstnavatele o prodloužení? On by počkal. Musím platit sociálku?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2009 10:43

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: MD na 3 roky, nástup za 4
      Nejedná se jistě o MD ale o RD. Záleží na zaměstnavateli, jestli Vám odsouhlasí neplacené volno.Výhodné to není pro obě strany.
      Sociální s tím nesouvisí - neplatíte žádné.

• 6. 3. 2009 14:06

xy5

musíte se se zam-telem dohodnout, jak dál postupovat
      není povinen Vám umožnit čerpání neplac. volna, navíc nyní po změnách, je toto neplac. volno i nevýhodné pro ženy, pokud se potom vrátí zpět do zaměstnání
      zam-tel může trvat na tom, abyste den po 3. naroz. dítěte nastoupila zpět do zaměstnání, jinak na to musíte pamatovat a dát včas výpověď (je 2 měsíční), pokud byste totiž do práce nenastoupila a zam-tel by nepřistoupil na neplac. volno (musíte mít písemný souhlas), potom Vás bude vést na neomluvené absenci a to má za následek, že by s Vámi mohl skončit PP dle § 55 Zák. práce (není pak nárok na podporu v nezaměstnanosti) a z neplac. volna byste musela zaplatit zdrav. pojištění zam-teli, které on musí odvést na zdrav. poj.

• 6. 3. 2009 15:02

xy5

omlouvám se - z neplac. volna ZP neplatíte (pokud doložíte, že jste v kateg., za kterou je plátcem zP stát), ale z neomluvené absence se musí srazit ZP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).