Re: výkrm hovězího dobytka - kam do přiz
xxxxxxx
Pokud nepodnikáte v zemědělství (nejste samostatně hospodařícím rolníkem), pak bych to viděla na příjem podle § 10 zákona daních z příjmů. Jenže je tu problém - nemůžete použít výdaje paušálem, nýbrž skutečné, prokazatelné- tj. pokud máte nějaké náklady na krmení, veterináře, zakoupení býka apod., můžete toto použít jako náklad.Škoda, že se částka přehupla přes dvacet tisíc, do této částky je příjem podle §10 od daně osvobozený. Výdaje můžete uplatnit maximálně do výše příjmů, tj. 20879.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
6. 3. 2009 13:11
Dobrý den, prosím o radu, jsem zaměstnaný a ještě jsem měl letos příjem z chovu býka. Účetní mi dala potvrzení, že si musím dát přiznání, ale nevím kam to napsat. Jde o částku 20879,- a je možní si uplatnit nějaké vydaje a v jaké částce. Moc děkuji