Re: 2 exekuce,jak strhávat?
Musíte vědět, který příkaz Vám přišel první - ten začnete strhávat ze mzdy jako první a dokud nemáte rozhodnutí o nabytí právní moci, tak nikam neposíláte. Já osobně, pokud mám na jednoho zaměstnance víc exek. příkazů, posílám dopis, že nemohu strhávat, že zaměstnanec má jinou exekuci.
Pak musíte taky vědět zda je exekuce přednostní či nepřednostní. Pokud je nepřednostní strháváte 1/3, na přednostní 2/3.
Re: 2 exekuce,jak strhávat?
Stáhněte si z adresy
http://rapidshare.com/files/182575626/Srazka_ze_mzdy.xls
jako Free user (potom Download šipka v modrém kruhu) program pro výpočet - řeší i případ, kdy je vám doručena exekuce na přednostní pohledávky až po exekuci na nepřednostní. Neplatí, že přednostní přeskakuje nepřednostní !
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2009 13:38
Dobrý den,
zaměstnanci přišly 2 exekuční příkazy.
1/ Jeden s datem 19.2.,s tím,že mám deponovat na náš účet,než
pošlou vyrozumění o nabytí právní moci.
2/Druhý přišel 7.1.,s tím že mám srážet a posílat o nabytí právní moci ani čárka. (nemohu se tam dovolat).
Tak jsem srazila 2x a částku rozdělila mezi oba....Někde jsem to četla ,
že se to tak dělá,že se mají podělit....
Dnes jem se dovolala k prvnímu a paní mi zdělila ,že jsou prní v pořadí...Tak teď nevím co s tím,kde najít jak je to správně.
A k druhému se stále nemohu dovolat.....Prosím pomoc.Děkuji. M