2 exekuce,jak strhávat?

• (neregistrovaný)

6. 3. 2009 13:38

Dobrý den,
    zaměstnanci přišly 2 exekuční příkazy.
    1/ Jeden s datem 19.2.,s tím,že mám deponovat na náš účet,než
    pošlou vyrozumění o nabytí právní moci.

2/Druhý přišel 7.1.,s tím že mám srážet a posílat o nabytí právní moci ani čárka. (nemohu se tam dovolat).

Tak jsem srazila 2x a částku rozdělila mezi oba....Někde jsem to četla ,
    že se to tak dělá,že se mají podělit....

Dnes jem se dovolala k prvnímu a paní mi zdělila ,že jsou prní v pořadí...Tak teď nevím co s tím,kde najít jak je to správně.
    A k druhému se stále nemohu dovolat.....Prosím pomoc.Děkuji. M

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2009 13:56

Monča (neregistrovaný)

Re: 2 exekuce,jak strhávat?
      Přednostní (sociálka, zdravka, výživné...)exekuce se srážejí nejdříve a vždy zaplatíme jednu a potom začneme platit druhou, nelze platit obě současně. Srážíte 1/3 a u přednostních 2/3.

• 6. 3. 2009 14:16

cvrček (neregistrovaný)

Musíte vědět, který příkaz Vám přišel první - ten začnete strhávat ze mzdy jako první a dokud nemáte rozhodnutí o nabytí právní moci, tak nikam neposíláte. Já osobně, pokud mám na jednoho zaměstnance víc exek. příkazů, posílám dopis, že nemohu strhávat, že zaměstnanec má jinou exekuci.
      Pak musíte taky vědět zda je exekuce přednostní či nepřednostní. Pokud je nepřednostní strháváte 1/3, na přednostní 2/3.

• 7. 3. 2009 11:49

... (neregistrovaný)

Stáhněte si z adresy
      http://rapidshare.com/files/182575626/Srazka_ze_mzdy.xls
      jako Free user (potom Download šipka v modrém kruhu) program pro výpočet - řeší i případ, kdy je vám doručena exekuce na přednostní pohledávky až po exekuci na nepřednostní. Neplatí, že přednostní přeskakuje nepřednostní !

• 7. 3. 2009 12:40

... (neregistrovaný)

Úprava poslední věty: "Neplatí, že přednostní zcela přeskakuje nepřednostní !"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).